Foorum: kui mürgised on Läänemere kalad?


Foorum: kui mürgised on Läänemere kalad?
Foto: Margus Taal

Maaleht.ee foorumis küsiti kalanduseksperdilt Vladislav Koržetsilt, kas Läänemerest, mis pidavat olema sopane ja must, püütud kalu on üldse tark süüa?

Vladislav Koržets vastas järgmiselt:

Jah, Läänemeres on dioksiinide sisaldus tõesti mõjutanud ka kalaliha kvaliteeti. Midagi liiga hullu siiski lahti ei ole. Soome teadlased on välja arvutanud, et inimesele hakkaks asi mõjuma juhul, kui söödaks iga päev vähemalt pool kilo suurt räime.

Arvestada tasuks siiski, et enamal määral on mürkaineid vanemates ja vastavalt suuremates kalades.

Tõsi on paraku aga see, et päris puhast toitu ei saa me enam kätte mitte kusagilt ja mitte ühegi imeviguriga.

Loe teisi kalateemalisi küsimusi ja vastuseid siit.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare