Üheskoos moodustub näitusepaar Vaba Aeg (sm k. Vapaa Aika). Vabadus ja aeg on kunstnikule universaalsed teemad, mis saavad ajaloolises aias uusi tähendusi. Kahe eri riigi ja linna näituseterviku tõlgendused vabaduse ja aja temaatikal moodustavad juba üksnes ajaloolistel põhjustel huvitava dialoogi. Mõlemal näitusel on esil ka fotokogumik näituse üle lahe paiknevast teisest poolest. Fotod annavad võimaluse kogeda näituste vahelist dialoogi nendel vaatajatel, kel ei ole võimalik käia suve jooksul mõlemal näitusel.

Kasvisryhmä on multidistsiplinaarne keskkonnakunsti tegevate professionaalsete kunstnike rühmitus. Erinevate materjalide ja vahendite kaudu samale teemale lähenemine avab uusi vaatenurki ja annab võimaluse mitmekülgsemaks tõlgenduseks. Kasvisryhmä on korraldanud aastatel 2008 ja 2009 näitusi Helsingi Kaisaniemi botaanikaaia kasvuhoonetes. Aastatel 2009 ja 2011 olid näitused Tallinna Botaanikaaia kasvuhoonetes. Aastal 2009 moodustasid näitused ka mõlemaid riike ühendava näituseterviku.

Tartus toimuval näitusel osalevad: Pira Cousin, Ismo Heinonen, Olli Hopia, Miia Kallio, Sunna Kangas, Kaarina Kellomäki, Erja Laakkonen, Anu Miettinen, Anu Nirkko, Mare Saare, Otto Santala ja Helle Videvik.

Näitust toetavad Soome Instituut, Eesti Kultuurkapital, Soome Kunsti Edendamise keskus ja Helsingi kultuurikeskus. Projekti koostööpartneriteks on Tartu Ülikooli Botaanikaaed ja Helsingi linna ehitusamet.

Täpsem info SIIT.