Alljärgnevalt pakub restorani St. Peterbourg ja Schössle hotelli peakokk ning Rannamõisa linnulihaekspert Heimar Kuuskler välja valiku linnulihatoite jõululauale.

Ahjupart

- jahutatud part

- maitsestamiseks Himaalaja roosat soola, musta terapipart

- 3 sl mett

- 1 sidrun

- 25 g ingverit

Maitsestage part soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga nii seest kui väljast. Segage omavahel värskelt pressitud sidrunimahl, riivitud sidrunikoor, mesi ja riivitud ingver. Hõõruge segu pardi naha alla ning peale, laske poolteist tundi seista. Küpsetage parti ahjus 130–140 kraadi juures arvestusega 1 tund 1 kg liha kohta. Serveerige koos ahjus küpsetatud köögiviljade ja mustasõstra- või kirsikastmega.

Soe broilerimaksa salat

- 50 g 82% võid

- 150 g kartuleid

- 50 g mugulsibulat

- 15 g küüslauku

- 50 g suhkruhernest

- 20 g redist

- 15 g Dijoni sinepit

- 10 g mett

- 100 g kanamaksa

- ½ sidrunit

- 1 sl seedermänni seemneid

- 1 sl värske tüümiani lehti

- 50 g värskeid salateid

- 2 sl oliiviõli

Kuumal pannil praadige puhastatud kanamaks koos või, ribadeks tükeldatud sibula ja küüslauguratastega. Maitsestage soola, värskelt jahvatatud musta terapipra, sidrunimahla ja värske tüümianiga. Vahetult enne serveerimist pange pannile suhkruherned ja viiludeks lõigatud redised. Serveerige salat soojalt koos värske salati ja Dijoni sinepi-meekastmega. Selleks segage omavahel Dijoni sinep ja mesi ning lisage veidi oliiviõli.

Grillitud broileri-kintsuliha

- 1 broileri-kintsuliha

- 1 apelsin

- 1 sidrun

- 3 sl mett

- 20 g ingverit

- maitsestamiseks Himaalaja roosat soola, terapipart

- 50 g värskeid salateid

- 2 sl oliiviõli

- 200 g maitsestamata jogurtit

- 20 g värsket münti

- 50 g värsket kurki

- 1 laim

- 10 g küüslauku

- maitsestamiseks Himaalaja roosat soola, musta terapipart

Segage omavahel värskelt pressitud tsitrusviljade mahl ja koor, mesi, riivitud ingver ja oliiviõli. Maitsestage soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga ning asetage broileri-kintsuliha kuueks tunniks marinaadi. Seejärel grillige mõõdukal kuumusel 10 minutit ja laske lihal enne laualeandmist kaane all puhata. Serveerige koos jogurti-mündikastmega.

Kastme valmistamiseks asetage maitsestamata jogurt kaheks tunniks kohvifiltrile – siis tilgub liigne vadakuvesi välja. Segage jogurti hulka tükeldatud münti, riivitud kurki (pressige kurgimahl enne välja), riivitud laimikoort, poolest laimist värskelt pressitud mahl ning pressitud küüslauk. Maitsestage soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga. Serveerige grillitud broileri- kintsuliha kõrvale värsket salatit.