Uus seikluspark asub Illuka vallas, Alutaguse Puhke-ja Spordikeskuses ning selle rajas MTÜ Mäekeskus koostöös Illuka valla ning Euroopa Liidult saadud toetuse abiga.

Seikluspargi rajas Prantsuse ettevõte, kellel on radade ehitamise kogemus aastast 1997. Eelmise aasta oktoobris mõõdeti välja seikuspargi rajad, mille kõrgeim platvorm paikneb maapinnast 13 meetri kõrgusel. Rangete kvaliteedinõuete järgi rajatud atraktsioonid teevad seikluspargist turvalisima ning kasutajasõbralikuma seikluspargi Eestis. Ohutuse tagamiseks on seikleja turvarakmete abil kinnitatud turvatrosside külge ja trossilaskumised lõppevad unikaalse vedrusüsteemiga, et trossilaskumisel ei peaks seikleja kindaid kandma ja ise kiirust pidurdama.

Alutaguse Seikluspargi põhiradadele on planeeritud 45 elementi. Pikima trossisõidu pikkuseks on 115 meetrit. Rajad asuvad puude vahel ja puude otsas ning on erineva raskusastmega. Lisaks harjutusrajale leiab pargist erineva raskusastmega põnevaid radasid koos köiellaskumistega üle tuubiraja ning üle suusaraja.

Esimeses etapis valminud viie raja läbimine võtab sõltuvalt seikleja treenitusest aega 1-2 tundi.

Järgmisel aastal plaanib MTÜ Mäekeskus pargi edasiarendust, et avada laste seiklusrada ning Eestis kõige pikemat köiellaskumist võimaldav atraktsioon, mis kulgeb üle järve.