14.10.2013, 16:40
Ilu, mis sünnib ka süüa
Paljude tervisliku toitumise õpetuste juures rõhutatakse, kui oluline on laua katmine, toidu serveerimine ning garneeringud – me sööme ju ka silmadega. Seega võiks mõnikord lilleseade asemel panna peolauale hoopiski köögi- ja puuviljadest kaunistused.
FOTO:
Fruktodisain (ingl fruit carving, vegetable carving) on puu- ja juurviljadest söödavate kaunistuste meisterdamine. Osavad käed teevad arbuusist vahva roosikimbu või paprikast tulbiõied. Siinkohal ei ole vist kahtlustki, et ilu sünnib ka patta panna.
Kodus harjutamiseks piisab teravast noast ja juurviljakoorijast. Hambatikke saab kasutada detailide ühendamiseks. Kuna pidupäeval on niigi palju toimetusi, võib lauakaunistuse valmis teha eelmisel päeval. Sellisel juhul tuleks seda säilitada külmkapis ja aeg-ajalt natuke külma veega piserdada.
Siinkohal pakume imetlemiseks Tallinna Teeninduskooli kokaeriala õpilaste töid. Juhendajateks Ljudmila Zahharova ja Maria Stulova.