„Otsisime Eestist koostööpartnerit eelkõige asukoha tõttu, et Skandinaaviast ja Soomest pärit patsientidel oleks mugav sõita operatsioonile võimalikult väikese aja- ja ka sõidukuluga,” selgitas kirurg, miks ta huvitus Eestis töötamisest.

Erahaigla Fertilitas osutus koostööks sobilikuks Claudio Barberini sõnul aga eelkõige seetõttu, et siin on moodne operatsiooniplokk, hea varustatus, hästi organiseeritud haiglatöö ning professionaalsed töötajad. Barberini, kes on töötanud ka teiste riikide tipptasemel haiglates, tunnistas, et Fertilitas ei jää neist alla ning märkimisväärseid erinevusi Eesti erahaigla töös võrreldes teiste riikide haiglatega pole.

„Minu valiku aluseks olid koolitatud töötajad ja võin öelda, et kõik, kellega olen siin kokku puutunud, on professionaalid. Teiseks on kirurgi jaoks olulised hügieen ning õiged instrumendid. Need kõik on siin Fertilitases olemas,” kiitis Barberini.

Patsiendid on kindlates kätes

Kuigi itaalia kirurg teeb Eestis eelkõige ilulõikusi, on ta tuntud ka rekonstruktiivkirurgina, kes taastab kahjustatud kehavormi või talitlust. Barberini sõnul oli ta ligi 25 aastat tagasi esimene Itaalias, kes hakkas tegema rinda taastavaid operatsioone ühes etapis mastektoomiaga, mis tähendab, et samaaegselt rinna eemaldamisega rekonstrueeritakse uus rind.

„Lõpetasin Roomas La Sapienza nimelise ülikooli nii bioloogia- kui ka arstiteaduse erialal ning minust sai kirurg. Hakkasin kohe tööle vabatahtlikuna, seejärel töötasin Roomas Regina Elena instituudis üldkirurgia vähiosakonnas. Paralleelselt igapäevase kirurgitööga hakkasin tegelema ka rekonstruktiivkirurgiaga, kuna see ala hakkas alles selles haiglas ja Roomas arenema,” kirjeldab Barberini oma kodulehel tegevust ja tööd kirurgina.

Huvi rekonstruktiivkirurgia vastu viis teda erinevatesse Euroopa haiglatesse, eriti tihe side oli Prantsusmaaga. Tulemuseks oli väga olulise ja uudse kirurgilise meetodi väljatöötamine ning trükis avaldamine, mis käsitles rinna eemaldamist ja taastamist ühe ning sama operatsiooni ajal. Barberini on olnud ka paar aastat õppejõud, lugedes Roomas meditsiiniõdede koolis ainet „kirurgilised meetodid”.

Dr Cladio Barberini

1993. aastal sai Barberinist rekonstruktiiv-plastilise kirurgia osakonna juhataja L’Aquila linna haiglas, mida ta juhtis 10 aastat. Selle aja jooksul tuli teha tohutu hulk nii taastavaid kui ka iluoperatsioone. „Nende seas olid näiteks põletushaavad, suurest kaalukaotusest tingitud kehamuutuste korrigeerimine, traumadejärgsed taastusoperatsioonid, kaasasündinud väärarengud. Teiste arvukate kosmeetiliste operatsioonide kõrval olime pioneerid naha siirdamises näole, meetodi töötasime välja oma osakonnas,” meenutas kirurg.

Ta lisas, et on osalenud nii riiklikel kui ka paljudel rahvusvahelistel konverentsidel, aga mitte reklaami pärast või demonstreerimaks oma tööd fotodega enne ja pärast operatsiooni.

„Olen oma esitlused rajanud teadussaavutustele, mis tekivad vaid kogemuste ja nii itaalia kui ka välismaiste professionaalide pingutuste tulemusena,” märkis Barberini.

Kui kaua kestab koostöö Fertilitasega? Selle küsimuse peale hakkas kirurg naerma ja kostis, et nii kaua, kuni on patsiente, on tal põhjust sõita Eestisse.


AS Fertilitas, Kaluri tee 5a, 74001 Haabneeme, Viimsi vald
Registratuur: tel 605 9600, 605 9601, 605 9023; faks 605 9699
Haiglaravile registreerimine: tel 605 9010, GSM: 5551 0454
Rehabilitatsiooniteenusele registreerimine: tel 605 9600, 605 9058, 5691 6133
E-kiri: fertilitas@fertilitas.ee
Koduleht: www.fertilitas.ee

Jaga
Kommentaarid