“Sel aastal tõusis perearstide rahastamine eelnevaga võrreldes ligi 11% ning planeerime stabiilset kasvu ka edaspidi,” ütles Ross. “Käesolevast aastast eraldati uuringufondist perearstide poolt osutatavaid pisikirurgia ja günekoloogia teenused ning moodustati eraldi tegevusfond, et anda perearstile võimalus neid teenuseid osutada ilma uuringufondi ressurssi kulutamata. Samuti hakati rahastama tööajaväliseid vastuvõtte.”

“2015. aastal laiendame teenuste valikut ning uuringufondi võimalusi veelgi,“ rääkis haigekassa juht ka tulevikuplaanidest. „See tähendab, et perearsti roll inimese terviseküsimuste lahendamisel aina kasvab ning inimene saab perearsti juurest kiiresti aina mitmekülgsemat abi.”

Eesti Perearstide Seltsi juhi Diana Ingeraineni sõnul on teavituskampaania läbi viimine hea võimalus lahti seletada, kuhu ja millise murega patsient pöörduma peaks. “Perearsti meeskond on laienenud, juurde on tulnud pereõde, kelle poole võib alati tervisemuredega pöörduda ja kes oskab vajadusel patsiendi perearsti juurde edasi suunata või vajalikud uuringud läbi viia enne perearstile suunamist. Samuti ollakse siiani vähe teadlikud, et töövälisel ajal saab helistada perearsti nõuandeliinile 1220.”

Teavituskampaania käigus soovitakse murda ka müüte. Ingeraineni sõnul arvavad inimesed näiteks, et perearst hoiab raha kokku, kui ei määra patsiendile uuringuid või jätab ta eriarstile suunamata. „Tegelikkuses kompenseeritakse perearstile teostavad uuringud raviarvete alusel tagantjärele ning uuringute tegemata või eriarstile saatmata jätmine on perearsti kui professionaali otsus, mis lähtub patsiendi tervisevajadusest.“