Kevadised turgutavad teed


Kevadised turgutavad teed
Õuna ja greibi turgutusRepro

Varakevadised ilmad on salalikud ja ettearvamatud
nagu kauni naise meel.

Sestap hoiame oma tervist ja turgutame end kasulike teedega. Vaja läheb värsket piparmünti, ingverit, astelpajumarju, punast greipi, õuna, musti sõstraid ja vürtse.

Kui saadud jook tundub liiga kange, lahjendage veega.
Olge terved!

Ingveri ja astelpaju turgutus Repro

Esimene turgutus: ingver ja astelpaju (1 liiter)

  • 0,5 klaasi astelpajumarju
  • 2,5cm jupp värsket ingverit (või 0,5 tl jahvatatult)
  • 5 piparmündivart
  • 1/3 tl jahvatatud kaneeli

Pange kõik ained teekannu, valage peale 1 liiter keeva vett ja jätke 1-2 tunniks tõmbama. Enne serveerimist soojendage (ärge keetke).

Teine turgutus: õun ja greip (1 liiter)

Seotud lood:

  • 0,5 punast greipi
  • 1 õun
  • 3 piparmündivart
  • 1/2 tl jahvatatud kaneeli
  • 3 tähtaniisi
  • mett

Pange kõik vürtsid potti, valage peale pool klaasi vett, kuumutage keemiseni ning võtke kohe tulelt. Katke pott kaanega ning laske 20 minutit seista. Seejärel kurnake. Lõigake greip ja õun viiludeks, pange potti, valage peale 1 liiter keeva vett ja lisage maitse järgi mett. Lisage juurde ka vürtsileem, segage ning jätke 2-3 tunniks tõmbama. Enne serveerimist soojendage (ärge keetke).

Mustsõstra ja ingveri turgutus repro

Kolmas turgutus: must sõstar ja ingver (1 liiter)

  • 2,5cm jupp värsket ingverit (või 0,5 tl jahvatatult)
  • 0,5 klaasi külmutatud musti sõstraid
  • 3 vart piparmünti
  • 1/2 tl jahvatatud kaneeli
  • 4 nelgipunga
  • 2 tähtaniisi
  • 1/4 tl riivitud muskaati

Pange kõik vürtsid potti, valage peale pool klaasi vett, kuumutage keemiseni ning võtke kohe tulelt. Katke pott kaanega ning laske 10 minutit seista. Seejärel kurnake. Pange teekannu saadud tõmmis, purustatud münt ja sõstrad. Valage peale 1 liiter keeva vett ning laske tõmmata 30 minutit. Vajadusel soojendage enne serveerimist, kuid ärge keetke.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare