Sügisel koristatud maapirn ehk mugul-päevalill ja mustjuur säilivad tarbimiskõlblikuna suhteliselt lühikest aega, kuid peenral talvitununa on nad esimene varakevadine saak, millest harrastusaednik tõelist rõõmu tunneb. Pärast lume minekut mullast välja kaevatud juurviljad on karged, mahlased ja isuäratavad.

Retseptid:

  • Kartuli-maapirnisupp peediga

  • Vürtsine maapirnisupp

  • Aedniku vormiroog

  • Keedetud maapirnid kartuli asemel

  • Maapirni-tomatisalat

  • Mustjuuresupp

  • Keedetud mustjuur kastmes

  • Mustjuur riivsaiaga

  • Mustjuur tomatikastmes

  • Vormiroog

  • Üleküpsetatud mustjuur

  • Mustjuuresalat

  • Õlletainas praetud maapirn ja mustjuur