Vastab Kaja Torm, Figuurisõbrad programmi konsultant, OÜ Figuurisõbrad

Nagu Teie kirjast selgub, olete kaalu langetanud väga pikka aega. Paraku ei selgu, mida sisaldas spetsiaalne toitumiskava. See, mis toimis alguses ei pruugi praegu enam töötada. Kui sööte endiselt toitumiskava järgi, siis kas arvestate seda, et olete maha võtnud ja Teie energiakulutus põhiainevahetusele on väiksem - seega mahavõtmiseks peab saama toidust vähem energiat kui varem. Kontrollige üle oma toiduportsjonid.

Hea on vahetada toiduaineid - tihti kiputakse sööma ühtesid ja samu toiduaineid pikema aja jooksul. Kas ja kuidas on tagatud toitumise mitmekülgsus? Keha vajab kõiki toitaineid, ka kaalu alandades.

Liikumisega on sama lugu - kui olete pikemat aega sama koormusega treeninud, siis keha harjub koormusega ning sellest enam ei piisa kaalu langetamiskes. Teil oleks vaja kas koormust tõsta või siis vahetada liikumisviisi ja teha erinevaid alasid - kepikõnd, rattasõit, ujumine jne sõltuvalt võimalustest. Võib proovida intervalltreeninguid, kus suured koormused vahelduvad kergetega. Hea on selles osas konsulteerida treeneriga.

Kui Teil on võimalus, soovitan pöörduda figuurisõprade gruppi, kus saate mentoriga konsulteerida ja koos otsustada edasise tegutsemise osas tulemuste saavutamiseks.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Jaga
Kommentaarid