Kas tegemist võib olla sellega, et liikluseeskirjad on kohustuslikud kõigil teedel (seega aias pargi kuidas tahad) olenemata maa omanikust ning nii Politseil kui ka Munitsipaalpolitseil on igal juhul õigus trahve kirjutama tulla, eriti kui mõni möödakäija peaks neid kohale kutsuma?

Advokaadibüroo Sirk ja Saareväli vandeadvokaat Maano Saareväli:

Olete ise juba oma küsimusele vastaud - tõepoolest, liiklusseadus kehtib ühtemoodi nii erateedel kui ka avalikult kasutatavatel teedel. Ka liiklusjärelevalve, sh parkimisjärelevalve hõlmab nii erateed kui ka avalikud teed.

Teisisõnu - liikleja on kohustatud liiklusseaduse nõudeid täitma nii avalikult kasutataval teel kui ka erateel ning nende nõuete järgmist kontrollitakse (e. liiklusjärelevalvet teostatakse) nii era- kui ka avalikul teel.

Samamoodi korraldatakse liiklust nii era- kui ka avalikel teedel liikluskorraldusvahenditega. See tähendab, et kui teeomanik peab võimalikuks võimaldada osalist või täielikku parkimist kõnniteel, siis tuleks teele paigaldada sellekohast parkimiskorda lubavad liikluskorraldusvahendid. Nende puudumisel laieneb ka erateel parkimisele üldine seadusest tulenev parkimiskord. LS § 20 lg4 p 3 kohaselt on osaliselt või täielikult kõnniteel parkimine lubatud vaid seal, kus seda lubab vastav liikluskorraldusvahend.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Jaga
Kommentaarid