Sain selle üle-eelmise omanikuga kokku ja palusin tal keldri vabastada, aga tema keeldus. Ta isegi kasutab seal kahte  kõrvuti asuvat boksi. Teine boks kuulub tegelikult minu naabrile. Mure selles, et kuidas me nüüd oma keldriboksid kätte saaks? 

See, kes neid praegu kasutab ei ela isegi meie majas. Tal on oma võti keldrikorrusele ja sama võti avab ka koridori ukse. Nii on minu arvates suur oht, et täiesti võõras inimene pääseb ligi meie majarahva asjadele. Kuidas seda takistada? Lugesin kuskilt omavolilise tagasivõtmise kohta, aga see jäi segaseks, et millistel tingimustel seda teha võib. Kui nüüd tema lukud boksidelt eest ära võtta ja omad asemele panna ning tema asjad välja tõsta, siis mis takistab temal sama teha ja meie asjad ära varastada või lõhkuda. Tal ju koridori võti olemas.

Vastab jurist Andry Krass, Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ

Keldribokside valduse kättesaamiseks tuleks esmalt ära fikseerida, et konkreetse isiku valdus keldribokside üle on ebaseaduslik. Eeldades, et antud juhul ei ole keldribokse eraldi korteriomanditeks jagatud ning need on korteriomanike kaasomandis, tuleks esimeses järjekorras välja selgitada, kas korteriomanike poolt on sõlminud keldribokside (kaasomandi) kasutuskorra kokkuleppe. Juhul, kui kasutuskorra kokkulepet tehtud ei ole, siis soovitan selle sõlmida, mille alusel on Teil omakorda võimalik nõuda keldribokside vabastamist ja/või valdus üle võtta.

Kokkuvõttes on soovitav kaasata probleemi lahendamisesse ka teised korteriomanikud ja valitseja(korteriühistu), ning panna nõue ebaseadusliku valduse lõpetamiseks ühiselt maksma.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.