Noori taimi korjatakse kohe tarbimiseks salatitesse ja säilitamiseks marineeritult, soolatult ja sügavkülmutamiseks. Vanemaid ja veidi puisemaid varsi ja õisikuid kasutatakse nende tugevama ja intensiivsema maitse tõttu köögiviljade marineerimisel ja hapendamisel, samuti hautistes ja erinevate puljongite valmistamisel.

Aedtillile iseloomuliku lõhna annavad temas sisalduvad eeterlikud õlid. Rahvameditsiinis on teda kasutatud kui närvide rahustaja, kehvveresuse parandaja, kõrge vererõhu alandaja ja seedetegevuse korrastaja.

Säilitamiseks tuleks tilli korjata kuiva ilmaga ja siis, kui taimel pole veel õievarsi, st umbes 15 cm pikkusena. Taimed peaksid olema kuivad, terved, haigustest ja kahjuritest puutumata. Vajadusel võib pesta, aga siis ka kohe nõrutada ja rätivahel kergelt kuivatada.

Soolamine

Taimed peenestatakse, seejärel segatakse soolaga ja surutakse tihedalt väikestesse purkidesse. Soolaga segamise asemel võib tilli kihtide vahele soola riputada ja enne igat eelnevat kihti tihkelt kinni suruda. Täidetud purgid suletakse kohe ja asetatakse külmkappi. Soolatud tilliga maitsestamisel vähendada toidus soola kogust. 1kg tilli kohta võetakse 200g soola.

Tillimaitseline äädikas

Peenestatud till pannakse väikestesse purkidesse ja kaetakse paari mädarõikalõiguga. Seejärel valatakse peale suhkru ja soolaga maitsestatud 4%-line kuumaks aetud äädikalahus. Äädikalahust peaks olema nii palju, et see tilli ja mädarõika kataks.

Purgid suletakse ja hoitakse paar nädalat järelvalmimiseks jahedas, päikese eest varjatud kohas. Aegajalt tuleks purgi sisu segada. Valmis äädikalahus kurnatakse, pannakse pudelisse ja kasutatakse salatikastmete valmistamisel.

Sügavkülmutamine

Säilitamiseks soovitud kogus tilli peenestatakse ja asetatakse vähese soolaga segatult või ilma väikestesse karpidesse, mis õhukindlalt suletakse. Tilli võib sügavkülmutada ka jääkuubikutes. Sügavkülmutamisel säilib aedtilli maitse kõige paremini.

Kuivatamine

Kuivatatakse spetsiaalsetel restidel või sõelal tükeldatuna või terve taimena suhteliselt soojas, kuivas ja õhurikkas kohas. Kuivatatud taimi hoida õhukindlas karbis või paberkotis. Kuivatatud tilli maiteomadused ei ole just väga head.

Maitseõli tilliga

Aedtilli võib säilitada ka õlis. Õlis säilitamiseks kasutada pigem vanemaid varsi. Hästi sobivad ka seemned, kuna neis on rohkesti eeterlikku õli. Tükeldatud varred valada üle õliga, pudel või purk sulgeda ja hoida pimedas ning jahedas kohas umbes kaks nädalat. Maitseõli on kasutuskõlblik umbes paar kuud. Maitseõli tilliga sobib hästi erinevate salatikastmete valmistamiseks.