Tihe tolmuimemine on üks parimaid võimalusi, kuidas karvade kogunemist vältida, aga kui teil ei ole selleks alati aega, proovige järgmisi soovitusi karvarullide kiireks koristamiseks.
  
* Kasutage niisutatud moppi, et pühkida lahtiseid koerakarvu puit- või vinüülpõrandalt. 

* Seinast seinani ulatuv vaip hoiab karvu põranda küljes paremini kui puit- või vinüülpõrand, nii et vaip võib aidata ringilendlevate karvade vastu.
* Tõmmake kätte niiske kummikinnas või kasutage niisutatud käsna, et korjata ära lahtiseid karvu, mis on kinnitunud pehmele mööblile.
* Kasutage kleepuvat rullikut, et eemaldada karvad riidelt ja polstrilt. Pestavad rullikud võimaldavad teil toote äraviskamise asemel seda uuesti kasutada.
* Kasutage aknakaabitsat, et saada kätte karvad vaibalt.
* Valige mööbel, mis on kaetud sileda kangaga nagu nahk, kunstnahk või mingi muu materjal, millele lahtised karvad nii kergesti kinni ei jää.
* Asetage pestav rätik või tekk oma koera lemmikmagamispaika, et karvad näiteks vaiba või diivanipatjade külge ei jääks.
* Siledast kangast tehtud kardinad ei kogu nii palju karva kui paksema tekstuuriga kardinad, nii et kui valite akendele uusi kardinaid, siis ostke sellised, mis väiksema tõenäosusega koerakarvadega kattuvad.
* Hoidke oma lemmitooli lähedal riideharja – kui koer tuleb teile sülle istuma, saate hiljem enne püsti tõusmist karvad ära pühkida.
* Kasutage sulgharja, et puhastada ribakardinate vahesid.
* Kui teil on kodus õhukonditsioneer, vahetage koera karvaajamise perioodil ummistuse vältimiseks selle filtrit tihedamini kui muidu.

Iga koer ajab kuigipalju karva, ent teatud terviseprobleemid võivad põhjustada liigset karvaajamist.

Nendeks on:

• parasiidid,
• puudujääk toitmises,
• hormonaalse tasakaalu puudumine.

Veterinaar saab diagnoosida, milline neist võib olla liigse karvaajamise põhjus teie koera puhul. Loomaarstil oleks vaja selleks võimalikult täpselt teada, millist toitu ja toidulisandeid on teie koer paaril viimasel kuul saanud.

Toitumine mängib karvaajamise juures tähtsat rolli. Õigest toitumisest saab aimu aga ka muude märkide järgi, sest toit mõjutab nii koerte kaalu, üldist tervist, liikuvust kui ka käitumist.