Lõhna ja maitsebukett on tammelehtedest valmistatud kuival veinil loomulikult kesisem kui viinamarjaveinil, kuid jook on siiski nii hea, et pakub lisaks teadmisele eksootilisest algmaterjalist ka maitseelamuse.

Sommeljee Enna Kallasvee hinnangul on Browni veinid omas klassis täiesti tasemel ning mees ise tark ja suurepärane veinimeister: „Oleks selliseid inimesi rohkem, oleks maailm palju rikkam.“

Inglismaal sündinud ja kasvanud ning alles 11 aastat tagasi oma vanemate sünnimaale kolinud John Brown alustas veniteoga ema kõrvalt. Kui Inglismaal oli veinimeistriks ema, siis Lätti jõudes rollid vahetusid – nüüd aitab ema poega vaid veini pudelitesse villimisel.

Aastas toodab Brown koduses köögis umbes 1000 liitrit veini. Turustanud on ta oma veinikeldri saadusi turismigruppidele, kellele talus degustatsioone korraldab.

Umbes nädal tagasi aga said korda viimased paberid ning nüüd on ametlik luba, mis võimaldab tal oma veine müüa ka edasimüüjatele, käes. Seega on tuleval aastal Lätis veinipoodi sattuvatel inimestel põhjust huvi tunda, kas müügil on ka John Browni veinikeldrist pärit eksootilise sisuga pudeleid.