Korjake ühe külje pealt ning pooled silmused (sokk algas 10 silmusega, ühele küljele on arvestatud 5 silmust) ninaotsast vardale ning asuge külgmist osa kuduma. Et sokinina ei saaks väga suur, on seal kaval kasutada nn lühendatud ridadega kudumist. Sellel sokil on rea kudumine lõpetatud, kui vasakul vardal on veel 14 silmust kududa, pöörake töö ümber (need 14 silmust jäävad sel real kudumata) ning kuduge tuldud teed tagasi. 

Tald ning sääre tagumine osa on valmis.

Kui tekib tunne, et kootud on juba piisavalt, võib vahepeal sokki jalga proovida. Et sokk kindlasti ikka paraja suurusega saaks, võib ette võtta ka teise külje kudumise. Nii saab kõige paremini aru, kas mõlemad küljed on sama suurusega ning ikka jalga katavad. 

Sobiv suurus saavutatud, kuduge serva veel auguline rida, millesse saab hiljem paela või nööri ajada, et sokid kenasti jalas püsiksid. Viimasel põhilõngaga real (hall) on kasvatatud igast silmusest üks silmus juurde ning kootud 3 rida ja seejärel silmused maha kootud. Peitke lõngaotsad ning ajage sisse pael või nöör, ja ongi aeg pärast kudumistööd mõnuleda ning uusi käsitööideid mõlgutama hakata.