Lihtsalt valmistatavad salatid on laual alati teretulnud. Need on maitsvad, madala kalorsusega ja samas toitvad. Muretsemata võib kokku sobitada esmapilgul mitte eriti sobivaid toiduaineid ning luua eriliselt huvitavaid maitsebukette. Julgelt võib mängida ka värvidega – punased, kollased ja rohelised köögiviljad annavad koos vikerkaarevärvilise tulemuse. Sel moel saate lisaks tervislikule maitsenaudingule ka esteetilise elamuse.

Suvised salatid aitavad peletada väsimust, vitamiinipuudust ning ka liigsed kilod. Salatiteo kõrvalt aga jääb piisavalt aega, et tunda ise suvesoojast rõõmu ja rõõmustada ka lähedasi.

Kui tahate teha midagi toitvamat, lisage salatitesse valgurikkaid toiduaineid: muna, kanaliha, kala või mereande.

Peedilehesalat krevettide ja füüsaliga

(neljale)

200 g noori peedilehti

120 g värskeid maasikaid

120 g melonit

120 g füüsaleid

100 g sidruni- või apelsinimahla

40 g õli

soola, pipart

Peske noored peedilehed ja asetage taldrikule. Peale laotage tükeldatud maasikad, melonikuubikud ja füüsalid. Kastmeks segage kokku mahl ja õli. Lisage maitseks soola, veidi pipart ning vispeldage. Seejärel valage kaste salatile.