Läbipaistvaid klaaskameesid müüvad ehtetarvikute kauplused ning mõned Eesti veebipoed. Kui on plaan teha suurem hulk keesid, tasub ringi vaadata välismaistel lehekülgedel ning tellida sealt suurem hulk materjale korraga. Samadest kohtadest leiab ka kameeraame ning kinnisega ehtepaelu. Fotod olen välja printinud tavalise tindiprinteriga.
Kameele võib valida pildi, mis kõige sobivam näib.

Kes soovib läbi ajada lihtsama vaevaga, võib osta valmis fotoga kamee ning liimida selle raamile – tõsi küll, nii jääb ära rõõm isetehtud foto kasutamisest.

Materjalid ja töövahendid

  • läbipaistev klaaskamee
  • kameega sobivates mõõtudes kameeraam
  • väikeses formaadis foto
  • liim Moment Kristall ja Moment 100%
  • vatipulk ja tükike pehmet kangast
  • käärid

Töö käik

Valige välja lemmikfoto ja printige see veidi paksemale paberile sellises suuruses, et pilt mahuks klaaskamee alla ära.

Võtke tükike käsitöövilti või pehmet kangast ning puhastage sellega klaaskamee tagumine, lamedam pool näpujälgedest.
Tõmmake kamee tagumise külje keskele liimiga Moment 100% liimikriips. Liimi peab olema parasjagu ning õige kogus selgub katsetamise käigus.
Asetage liimitriibuga kamee ettevaatlikult fotole. Nüüd vajutage õrnalt kameele ja tehke õhumullide eemaldamiseks ringjaid liigutusi, nii et kamee nihkub foto piiridest aeg-ajalt väljapoole. Lõpetage ringide tegemine siis, kui kõik õhumullid on kamee ja paberi vahelt kadunud. Kamee ümber tekib liimirant.
Nüüd jätke kamee vähemalt 20 minutiks kuivama. Kui liim on kuivanud, lõigake ülearune paber koos kameed ümbritseva liimirandiga võimalikult kamee lähedalt ära. Kui jätate kamee ümber liiga laia paberirandi, ei mahu see hiljem raami sisse.

Pange kamee tagaküljele õhuke kiht liimi Moment Kristall ja liimige kamee raami sisse.

Nüüd jääb üle valida kaelakeele sobiv pael või meisterdada väiksematest kameedest kõrvarõngad. Ehe on kandmiseks valmis.