Kuu esimene veerand

Kuu esimese veerandi ajal on parim aeg kasutada vitamiinikreeme, teha massaaži ja kõike muud, mis on kehale kasulik. Sel ajal tugevneb ravimite mõju, kuid kahjuks suureneb ka igasuguste mürgistuste arv putukahammustustest toidumürgitusteni. Ka kogub organism sel perioodil aktiivsemalt rasvaineid.

Armastuses on kasvav kuu lootuste aeg. Igapäevaelus uute projektide ja edukate mõtete aeg.
Kuu kasvades muutume tugevamaks. Kuid oht on muutuda konfliktsemaks ja tasakaalutumaks.

Kasvava kuu faasis on soovitav teha organismi tugevdavaid raviprotseduure, sest ravimid, mineraalid ja vitamiinid mõjuvad efektiivsemalt, eriti kaltsium, magneesium ja raud.

Kuu teises veerandis suureneb organismi energia, elujõud läheneb oma tippvormile. Sel ajal õnnestuvad paljud ettevõtmised.

Täiskuu mõjud

Täiskuu ajal astub organism kogutud energiat kulutama. Sel ajal oleme tavalisest rahutumad, esineb unehäireid. Vanasti usuti, et sel perioodil eraldub haavast rohkem verd ja kuutõbised kõnnivad unes ringi.Suureneb närvilisus, sagenevad liiklusõnnetused ja enesetapud.

Ravimtaimed, mis on täiskuu ajal korjatud, mõjuvad organismile tõhusamalt. Täiskuu aeg on hea ravipaastumiseks, samas halb hiljuti opereeritud inimestele. Täiskuu ajal kolme päeva jooksul ei soovitata teha kaitsesüste ega –pookimisi.

Inimsuhetes on sel perioodil asjad head, romantika ja kirg pulbitsevad üle ääre. Kuu kolmanda faasi algust iseloomustab elujanu. Sel ajal mõjuvad lõdvestavad massaažid ja organismist jääkainete väljutamine eriti tõhusalt.

Kirurgilised operatsioonid ja paranemine kulgevad edukalt, haavad veritsevad vähem. Soolatüükaid ja sünnimärke soovitatakse eemaldada või ravida kahaneval kuul.

Kahanev kuu on sobiv naha sügavpuhastuseks ja epilatsiooniks. Toitu omandab aga organism sel perioodil halvemini, siis võib patustada keelatud maiustustega ilma kaalus juurde võtmata. Vaimne ja füüsiline energia on sel perioodil suurim

Perenaine võiks teada, et sel ajal toimivad pesu- ja puhastusvahendid tõhusamalt, sest mustus eraldub kergemini. Pesupesemisel saab hakkama ka vähema pulbriga.

Inimsuhetes domineerivad sõbra- ja hingelised suhted. Mida kitsamaks muutub kuusirp, seda enam hakkame end tundma väsinuna, töö lausa kukub käest. Meie immuunsus on nõrk, võime tunda seletamatut hirmu, isegi depressiooni. Organism justkui vabaneks kuu aja vältel kogunenud koormusest.

Organ ja sodiaagimärk

Inimese iga organ on seotud kindla sodiaagimärgiga. Nende mõju on kõige aktiivsem siis, kui kuu jõuab vastavasse märki. Organit ei maksa hakata ravima sel ajal, kui kuu on tema sodiaagimärgis, sest väline mõju on siis minimaalne ja isegi kahjulik.

Pea on Jäära kaitse all, kael, kõrvad ja kurk Sõnnis, kopsud ja õlavööde sõltuvad Kaksikutest.

Magu, rindkeret ja söögitoru juhib Vähk, südant Lõvi, soolestikku Neitsi, neere Kaalud, närvisüsteemi Veevalaja, lümfisõlmi Ambur, suguelundeid Skorpion, selgroogu Kaljukits.

Kõige sobivam aeg vastava piirkonna ravimiseks on kaks nädalat pärast kuu lahkumist sellest märgist.

Kui kuu on Vähi või Kaljukitse märgis, lahendage keerulisi suhteprobleeme, sest see on hingelise tasakaalu periood. Kui kuu on Veevalaja või Kaalude märgis, on parim aeg pidutsemiseks, kui aga Neitsis või Kaksikutes, on soodne aeg esitada palvet või tutvustada uusi ideid. Jäära või Amburi tähemärgis edeneb hästi asjaajamine ja igasugune vaimne töö.

Kalade või Skorpioni märgi aeg on parim armastuseks ja seksiks. Sama on ka siis, kui kuu on Vähis või Jääras.

Ärilisi tehinguid on soovitav sõlmida noorkuu ajal, lõpetada aga viimases veerandis.