Mürdiõli seguneb hästi bergamoti-, lavendli-, rosmariini-, salvei-, laimi-, ingveri-, nelgi- jt õlidega. Sisaldab tsineooli, mürtenooli, pineeni, geraniooli jm komponente.

Mürdiõli on tõhus antiseptik, mis leevendab aknet, ravib nahapõletikke, ekseemi ja psoriaasi. Parendab liigse rasvasuse ja vererohkusega naha olukorda, vähendab verevalumeid. Sobib külmetuse, köha, tuberkuloosi ja kerge palaviku ravitsemiseks, leevendab astmat.
Kasutada inhalatsiooni, määrida rindkeret mürdiõli lahusega. Samuti leevendab see urinaartrakti põletikku. Kasutage ravivannina (ca 6 tilka) ja kompressina.
  
Samuti omab õli kergelt rahustavat toimet. Kasutatakse Kölni ja tualettvee retseptides segatuna muude õlidega. Sobilik lastele eriti antibiootikumide tarvitamisest tekkinud allergiliste reaktsioonide leevendamisel.

Mürdiõli kasutamise võimalusi

Aroomilampides – 4-7 tilka 15 m² kohta.

Inhalatsiooniks – 1-2 tilka, kuuma auru hingata 4-7 minutit, külma auru 5-7 minutit.

Vannivette lisada 3-5 tilka, õli segada 30-60 g vannivahu sisse. Vee temperatuur 35-38°. Protseduuri kestus 5-20 minutit, kusjuures vannis oleku aega pikendada järk-järgult. Ravikuur kaks nädalat – eriti tõhus akne ravis, siis pidada nädal vahet.

Massaažiõli – 4-5 tilka 15 g baasõli kohta.

Lisandina nahahooldusvahenditele – 5-6 tilka 15 g (ml) kohta.

Naha võidmiseks – 7 tilka 10 g taimeõli kohta.

Kuumadeks kompressideks – 5-7 tilka kompressiks keedetud vee koguse kohta.

Külmadeks kompressideks – 4-5 tilka kompressiks keedetud vee koguse kohta.

Seespidiseks tarvitamiseks võtta 1 tilk meega või leivakuulikesega kolm korda päevas. Ravikuur kaks nädalat ja siis pidada paar nädalat vahet.

Harilikus mürdis sisalduv aktiivaine on longevitsell. Avaldab toimet rakkude kudede pikaealisusega seotud molekulaarsetele mehhanismidele. Samuti stimuleerib erilise proteiinitüübi (sirtuiinide) sünteesi, mis on tuntud „pikaealisuse proteiinidena“, kuna omavad võimet ajutiselt aeglustada naha vananemist. Kõnealune aktiivaine kaitseb naha normaalset funktsioneerimist ja avaldab noorendavat mõju rakutasemel.