Vaja läheb:

  • 1 suuremat purki
  • 1 väikest purki, mis mahub suure purgi sisse
  • traati
  • jämedat soola
  • kuumaliimipüstolit või PVA-liimi
  • kaunistusi purgi peale liimimiseks

Väikesele purgile kinnituse tegemine

Lõigake traadist kaks umbes 35 cm juppi ja asetage need üks ühele poole ning teine teisele poole purki võrdsetele kaugustele. Purk võiks jääda võimalikult traatide keskele. Siis keerake traatidele kohe purgi juurest mõlemalt poolt väike keerd peale. Keerutage mõlemad pooled lõpuni. Nii on traat kenam. Painutage otsad allapoole väikeseks konksuks, et need püsiksid suure purgi küljes.

Kui soovite suurele purgile teha sanga, mille abil purki riputada või kanda, siis alustage samamoodi: võtke kaks 85 cm traadijuppi. Kui traadid on lõpuni keerdu keeratud, keerutage kaks traati omavahel kokku.

Suure purgi võite kaunistada vastavalt oma maitsele. Pitsi on väga lihtne liimida kuumaliimipüstoliga, kuid tulise liimiga tuleb olla väga ettevaatlik. Parem oleks selle töö juurde appi kutsuda ema-isa või vanemad õed-vennad.

Meie kaunistasime suure purgi pitsi ja satsiga, aga kui kodus on vanu kardinaid või isegi vana kampsun, mida ema kasutada lubab, siis kõlbab ka kampsunivarrukas väga hästi.

Kõige lihtsam on kaunistuseks valida hoopis lillede õisi, lehti ja väiksemaid taimeoksakesi või muud põnevat, mida loodusest leida. Kui tahate viimati mainitud materjale kaunistuseks lisada, tuleb kasutada PVA-liimi ning liimitud detaile mõnda aega kinni hoida.

Alguses jääb purk PVA-liimist valgeks, kuid mõne aja pärast muutub liim läbipaistvaks.

Kui olete kaunistustega lõpule jõudnud, valage väikese purgi põhja soola ning asetage küünal oma kohale. Seejärel tõstke see suure purgi sisse. Ja ongi kaunis küünlalatern valmis! Tore on vaadata, kui ilusaid varjusid sellest kumav valgus hämarast tekitab. Aga ärge jätke põlevat küünalt järelevalveta.