Apteegiteenuse osutamise tegevusloa omajal on kohustus tagada 4000 või enama elanikuga linnas või vallasiseses linnas asuvas üldapteegis apteegiteenuse kättesaadavus vähemalt 40 tundi nädalas.

Üldapteegi tegevusloa omaja peab tagama enda kulul apteegiteenust osutavate proviisorite ja farmatseutide arendamiseks ja pädevuse tõstmiseks erialase koolitamise vähemalt 40 akadeemilise tunni ulatuses kahe aasta kohta. Erialaseks koolituseks loetakse osavõttu proviisori- või farmatseudiõppe õppekava õpetava kõrgkooli või erialaorganisatsiooni korraldatud farmaatsiaalasest täienduskursusest, seminarist, konverentsist või muust sarnasest õppepäevast.

Terviseametis registreeritud proviisoril või farmatseudil on võimalus taotleda Sotsiaalministeeriumilt lähtetoetust, kui ta asub tööle üldapteegis või haruapteegis, mis asub linnas või vallasiseses linnas, kus ei ole teist üldapteeki või haruapteeki, või asub muus asustusüksuses linnast või vallasisesest linnast vähemalt 10 kilomeetri kaugusel ja olemasolevast üldapteegist või haruapteegist vähemalt viie kilomeetri kaugusel. Lähtetoetuse suurus on 15 000 eurot.

Üldapteegi statistilises aruandes tuleb edaspidi eristada põhiapteegi ja selle struktuuriüksuse kohta käivad andmed.

Allikas: Ravimiamet