“Meil on olemas erinevate osapoolte toetus selle projekti elluviimiseks, sh presidendi, kaitseministeeriumi ja Ukrainas asuva Eesti saatkonna oma.”

Naiskodukaitsjate plaan on kokku koguda võimalikult palju Ukraina-Eesti värvides isetehtud sokke ja kindaid, lisada neile soojad tervitused Eestimaalt (Eesti šokolaad kinda sees on igati omal kohal, soovitab Proos) ning saata asjad piirkonda, kus neid kõige enam vaja läheks. “Mõte on, et kindasaaja näeks visuaalselt oma riigi värve ja seal kõrval ka Eesti värve,” selgitas ta.

Kui eelnevatel aastatel naiskodukaitse toimetanud peamiselt oma liikmetega, siis tänavu on plaan kududa ise ja kutsuda üles kõiki Eesti naisi panustama, et näidata toetust Ukraina võitlejatele ja ühiskonnale.

Kudumite valmimise tähtaeg on 10. detsember, et jõuaks pakid kokku koguda, komplekteerida ja Ukrainasse saata. Teavet selle kohta, kuhu sokid-kindad toimetada, saad küsida naiskodukaitse kontaktisikutelt.

Ukrainas on jõulud aasta kõige pidulikumad pühad, mida katoliku usu järgijad tähistavad 25. detsembril ja ortodokssed kristlased 7. jaanuaril.