Piparkoogi maja on tehtud omavalmistatud tainast, sest Ülle väitel on poetainast tihtipeale liiga palju segatud ja piparkoogimaja detailid venivad küpsemise ajal ahjus välja.

Kui siiski juhtub, et detailid on servadest ebatasaseks küpsenud, saab neid hõlpsasti tasandada ettevaatlikult peene riiviga riivides.

Glasuuri valmistamiseks võttis Ülle 3 munavalget, kilo puudersuhkrut ja sidrunimahla. Kõigepealt kloppis ta munavalged korralikult vahtu ja hakkas siis tasapisi suhkrut ning sidrunimahla lisama kuni sobiv konsistents oli käes. Figuuride tegemiseks kasutas ta silikoonist spetsiaalseid vorme, kuhu glasuuri valas.

Piparkoogimaja detailid on ühendatud karamellsuhkruga, sest see on tunduvalt parem liimaine majakese detailide ühendamiseks ja jääb liitekohtadel üpris nähtamatuks. Karamell valmistamiseks tuleb suhkur kuumal pannil sulatada, kuid ärge lisage sellele lahjendamiseks vett, seljuhul võtab kuivamine aega.