Varred ja lehed jäässe

Eemaldage pestud rabarbrilehtedelt jämedamad leherood, mis lõigake peeneks, pange potti ning keetke tasasel tulel püreeks. Püree jahutage, tõstke säilituskarpidesse ja sügavkülmutage.
Järelejäänud roodudeta lehed lõigake peenikesteks ribadeks ning hautage vähese veega pehmeks. Kui soovite, võite ajada läbi hakkmasina.

Kooritud rabarbrivarred lõigake tükkideks ja suruge tihedalt kilekottidesse, mis sulgege õhukindlalt ning külmutage.

Varretükid võite ka suhkruga läbi segada (1 kg tükke, 150 g suhkrut) ning hoida enne külmutamist 12 tundi jahedas, kuni mahl on eraldunud. Suhkruga läbiimbunud rabarbritükid tõstke koos mahlaga säilituskarpidesse ja külmutage.

Sügavkülmas võite hoida ka suhkruta või vähese suhkruga tehtud püreed.

Korralikult ettevalmistatud rabarber säilib sügavkülmas järgmise aasta saagini.