Need roosatavad koogikesed on eriti head soojalt ja vanillijäätisega, mis aitab rabarbri haput maitset tasakaalustada. Tänu lehttainale valmivad need koogid kiirelt ja lihtsalt.

Vaja läheb:
500 g lehttainast
3 ̶ 4 rabarbrivart
4 sl pruuni suhkrut
soovi korral muna tainaservade määrimiseks

Külmutatud lehttaina puhul sulatage see aegsasti külmkapis. Rullige tainas lahti ning lõigake väikesteks ristkülikuteks. Iga ristküliku servast umbes 1 cm kauguselt lõigake terava noaga sisse sälgud, et küpsedes moodustuks koogikesele serv.

Lõikake puhastatud rabarbrist sobiva suurusega lõigud. Tõstke rabarbritükid täidisele ja puistake peale pruuni suhkrut. Soovi korral määrige ruudukeste ääred munaga. Küpsetage 20 ̶ 30 minutit, kuni koogid on kaunilt kuldsed.

Rabarbrilimonaad või -morss

Rabarbrimorss/limonaad

Valmis keedetud rabarbrisiirupist saab värskendavat jooki valmistada kogu kevade ja suve vältel.

Rabarbrisiirupiks läheb vaja:

1 osa rabarbit
1 osa vett
1 osa suhkrut
lisandiks vanilliekstrakti või sidrunimahla ja/või -koort

Tükeldage rabarber, pange koos vee ja suhkruga potti. Keetke, kuni rabarber on pehme, siis eemaldage tulelt ja kurnake läbi tiheda sõela või marli. Villige pudelitesse.

Morsi või limonaadi jaoks valage klaasi põhja siirupit ja täitke ülejäänud klaas külma (mulli)veega.