Kuigi Ravimiametil ei ole võimalust mõjutada ravimite hinda või panustada ravimite ostuks raha leidmisel, on üheks eesmärgiks seatud müügiloaga ravimite arvu kasv Eesti ravimiturul. Selle nimel tehakse koostööd teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega.

Ravimiamet on järelevalveasutus, mille kontrolli all on eelkõige apteegid, ravimite tootjad ja hulgimüüjad, aga ka rakkude, kudede ja elundite ning narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ja narkootiliste lähteainete käitlejad. Järgnevate aastate jooksul on kavas järjest enam teha riskipõhist järelevalvet, st otsida rikkumisi sealt, kus neid kõige tõenäolisemalt leida võib, ning senisest enam antakse karistamise asemel ennetavat nõu ja koostatakse turuosalistele juhendeid.

Ravimimaailm on kiiresti arenev, see eeldab järelevalvet tegevate ametnike pidevat koolitust ning tihedat koostööd teiste asutustega nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt. Väikse riigina ei ole alati võimalik leida sobivat eksperti Eestist, et hinnata uudse ravimi kvaliteeti, koguda piisavalt kõrvaltoimeteateid, et hinnata ravimi ohutust jne.

Kokku on arengustrateegias kirjas enam kui 60 tegevust, mis peavad tagama arengu kokkulepitud suunas. Ravimiamet hindab arengustrateegia elluviimise edukust näidikute abil ning annab kord aastas hinnangu oma tegevusele iga-aastase tööplaanide läbivaatuse käigus.