Põhiretsept ühe tassitäie jaoks:

  • 150 ml täispiima
  • 100 ml vahukoort
  • 60 g tumedat šokolaadi
  • soovi korral suhkrut või mett magustamiseks

Segage paksupõhjalises potis piim ja vahukoor, lisage peeneks hakitud šokolaad. Kuumutage, kuni šokolaad on sulanud, ja valmis ta ongi!

Veel ideid:

Piparmündise kuuma šokolaadi jaoks lisage kuumutamise ajaks paar piparmündivart.

Kuum šokolaad punase veiniga – asendage kuni 50 ml piimast punase veiniga. Sulatage šokolaad veinis, lisage piima-kooresegu ning kuumutage veel 3 minutit.

Kes soovib piimatooteid vältida, võib kasutada mandlipiima.

Kuum valge šokolaad kardemoniga

Võiks arvata, et valge šokolaadiga on jook lausa läilalt magus, aga üldsegi mitte! Kardemon kannab selle eest hoolt.

Ühe tassitäie jaoks:

  • 150 ml täispiima
  • 100 ml vahukoort
  • 60 g hea kvaliteediga valget šokolaadi
  • 2 kardemonikauna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • serveerimiseks muskaatpähklit

Kuumutage piim ja koor koos kardemonikaunaga väikeses potis. Hakkige valge šokolaad ning pange tassi valmis. Eemaldage tulelt, segage sisse vanilliekstrakt. Valage piimasegu läbi sõela tassi šokolaadi peale. Laske mõni minut seista, et šokolaad saaks sulada ning segage siis läbi. Riivige peale muskaatpähklit.