03.10.2014, 10:52
RETSEPT: Limoncello-ploomikook
Limoncello on Itaalia sidruniliköör, mida ka meie poodidest osta saab. Ploomidega koos saab sellest maitsva koogi küpsetada.
FOTO:
Limoncello-ploomikook
- 500 g muretainast
- 2 sidruni mahl ja riivitud koor
- 4 sl vahukoort
- 100 g jahvatatud mandleid
- 5 muna
- 100 g sulatatud võid
- 8 sl Limoncello likööri
- 7 viilutatud ploomi
- 200 g kuldset peensuhkrut
Rullige tainas lahti ja pange 25cm diameetriga vormi põhja ning külgedele.
Pange ahi sooja 180 kraadi juurde ja küpsetage põhja 15 minutit.
Segage kausis kokku sidrunimahl ja -koor, vahukoor, suhkur, munad ja sulavõi, ning kui kõik on hästi segunenud, lisage liköör.
Pange ploomid muretainapõhjale ning valage kreem peale. Küpsetage
20–30 minutit, kuni kreem on küpsenud, jahutage ning puistake üle tuhksuhkruga.