20.05.2014, 12:50
RETSEPT: Marineeritud võilillenupud
Murus säravad kollased võililleõied tuletavad meelde aegu, mil vanaema neid purki pani ja talvel keldririiulilt taas suvemeenutuseks delikatessina lauale tõi. Katseta sinagi, soovitab Bioneer.ee.
FOTO:
Vaja läheb:
- Noori võilillenuppe (mida nooremad, seda hõrgumad)
- Marinaadi jaoks küüslauku, tilli, tšillipipart, soola, suhkrut, oliiviõli, õunaäädikat, sinepiseemneid, veidi koriandrit. Kogused on loomingulised, oliiviõli rohkem kui äädikat.
Võilillenupud sobivad väga hästi ka seentega koos marineerituna.
Võilillenupud pesta, panna purki ja valada üle marinaadiga. Kuumutada 60-70 kraadi juures mõni minut nii, et võilillenupud ei pehmene vaid jäävad krõmpsuks! Kaanetada.
Võilillenuppe võib marineerida ka koos noorte naadivõsude, nõgese ja põdrakanepiga. Seda segu on hea lisada suppidele ja kastmetele.
Milliseid kasulikke aineid võilill sisaldab, seda loe portaalist Bioneer.ee.