14.10.2014, 17:25
RETSEPT: Ploomikook brändi ja pähklitega
Tegelikult sobib selles retseptis brändi asemel edukalt kasutada ka viskit või rummi. Olen proovinud ka jerez’ega (Hispaania kangestatud vein) ja tulemus jäi ülimaitsev ning jerez’t oli tunda nii maitses kui aroomis. Julgen soovitada!
FOTO:
Ploomikook brändi ja pähklitega
- 200 g ploome
- 1 dl pähklite-mandlite segu
- 1 dl brändit
- 200 g sulatatud võid
- 2 dl suhkrut
- 4 dl jahu
- 2 muna
- 1 dl rõõska koort
- 2 tl küpsetuspulbrit
- vanillsuhkrut
Pange viilutatud ploomid ja pähklid vähemalt kaheks tunniks brändisse ligunema.
Segage ülejäänud ainetega kokku ja küpsetage ahjus, kuni koogi sisse torgatud tiku külge enam midagi kinni ei jää. Serveerimisel puistake üle tuhksuhkruga.