22.05.2013, 13:40
RETSEPT: Räimesupp, mida pole võimalik kihva keerata
Selle roa valmistamisega saavad hakkama ka need, keda kokandusande ja usina söögivalmistamissooviga õnnistatud pole.
FOTO:
Koostisained: soolapekk, värsked räimed, piim, sool, pipar.
Tee nii: Prae pannil läbi paar kuubikuteks lõigatud soolapekiviilu. Aseta ahjupotti puhastatud, kuid selgrooga räimed. Lisa pisut soola (ettevaatust, ka pekk on soolane!) ja pipart. Kalla räimedele praetud soolapekikuubikud ja pannile tekkinud rasv. Vala peale parasjagu piima. Parim on muidugi maapiim, aga seda ju väga sageli käepärast pole, sestap kõlbab kenasti ka poepiim.
Pane ahjupott pliidile, lase selle sisu keema tõusta. Valva, et piim üle keema ei hakkaks! Keeda madalal kuumusel umbes 10 minutit.
Ja maitsev räimesupp ongi valmis!