Kui jõhvikaid kodus ei ole, sobib kasutada poest ostetud punast mahla (viinamarja- või granaatõunamahla). Soovi korral võib mahlale lisada marjatükikesi, aga neid on hiljem keerukas piparkoogivormiga välja lõigata.

Seejärel leidke majapidamisest madal anum, mis on piisavalt suur, et sinna valada tarretisesegu. Kallake seda anuma põhja just nii paksu kihina, et hiljem saab piparkoogivormidega sellest südameid lõigata.

Kui mahatarretis on valmis, lõigake välja südamed ning pange need külmikusse.

Tarretatud südamed

Tehke valmis ka kooretarretise segu. Asetage südamed kausi põhja üksteisest piisavalt kaugele, et hiljem saaks need välja lõigata. Seejärel valage kooretarretis südamete vahele, parasjagu nii palju, et punaste südamete pealmine osa jääks paistma.

Tarretatud südamed

Asetage külma ning pärast tarretumist lõigake välja sobiva suurusega tükid.

Mahlatarretis

n 0,4 l magusat mahla
n 15 g želatiini
n 4−5 sl vett
n soovi korral sügavkülmutatud marju
Leotage želatiin külmas vees, seejärel kuumutage veevannil. Kui želatiin on sulanud, lisage see mahla- ja marjasegule, segage hoolikalt, valage madalasse anumasse ning asetage külma.

Kooretarretis

n 0,2 l vahukoort
n 0,3 l kondenspiima
n 15 g želatiini
n suhkrut
n vanillsuhkrut
Vahustage vahukoor suhkruga kergeks vahuks, lisage vanillsuhkur ning kondenspiim, segage. Kõige lõpuks kallake hulka veevannil sulatatud želatiin ning ettevaatlikult valage segu mahlatarretisest tehtud südamete ümber. Asetage külma. Kui segu on tarretanud, lõigake sellest neljakandilised tükid, nii et iga tüki keskel on süda.