RETSEPTID: Kaks maitsvat rooga vaarikatest
Soojad vaarikaleivad
- ½ röst- või lauasaia
- 1 dl vahukoort
- 250 kohupiima
- ½ dl suhkrut
- vanillsuhkrut
- puhastatud vaarikaid
- tuhksuhkrut või värsket mett
Segage kohupiim vahukoore ja suhkruga, maitsestage vanillsuhkruga. Tõstke kohupiimasegu veidi jahtunud röstsaiale, pange peale vaarikaid ja puistake marjadele tuhksuhkrut. Veel lihtsamalt saate, kui kasutate magusat kohupiimapastat. Siis pole vahukoort vajagi lisada. Samuti võite vaarikad asendada näiteks maasikate või mustikatega. Tuhksuhkur marjadel on ilus, aga värskelt vurritatud meega maitsevad marjaleivad paremini.
Vaarika-mandlirull
Tainas
- 3 suurt muna
- 1 ½ dl suhkrut
- 1 dl nisujahu
- ½ dl kartulijahu
- 1 tl vanillsuhkrut
Täide
- 2–3 dl paksu vaarikamoosi
- 150 g martsipani või mandlimassi
Kate
- 1 dl vahukoort
- värskeid vaarikaid
- tuhksuhkrut
Vahustage munad ja suhkur, lisage muud ained ning kallake küpsetuspaberiga kaetud saiaplaadile. Küpsetage 225° juures 7–8 minutit. Libistage biskviit suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja laske jahtuda. Määrige moos biskviidile, puistake peale riivitud martsipani või mandlimassi ja keerake kook rulli. Pange natukeseks ajaks külmikusse. Enne serveerimist kaunistage vahukoore ja värskete vaarikatega.