Kulfi on India jäätis, mida saab edukalt teha ilma jäätisemasinata. Rutem valmib see hea magustoit, kasutades poest ostetud kondenspiima.

- 3 kardemonikupart

- 700 g kollaseid ploome

- 100 g peensuhkrut

- 400 ml kondenspiima

- 150 ml piima

- 2 sl hakitud pistaatsiapähkleid

Võtke kardemonikupardest seemned välja ning purustage need. Pange pannile ploomid, suhkur ja vesi ning kuumutage keemiseni. Alandage kuumust, katke pann kaanega ning kuumutage umbes 10 minutit, kuni ploomid on väga pehmed. Seejärel püreestage segu kreemjaks ja laske maha jahtuda.

Segage omavahel kondenspiim, piim ja 300 ml ploomipüreed. Valage see väikestesse vormidesse (näiteks plastist joogitopsidesse) ning pange sügavkülma neljaks tunniks või niikauaks, kuni see on külmunud.

Serveerimisel kummutage kulfi taldrikule. Soovi korral pange juurde veidi ploomipüreed ning puistake üle hakitud pistaatsiapähklitega.

Ploomi-Amaretto magustoit

Amaretto liköör pärineb Itaaliast ning on taimedest, aprikoosidest ning mõrumandlitest valmistatud aromaatne jook. Amaretti küpsised on kuivad mõrumandlise maitsega munavalgeküpsised.

- 500 g küpseid punaseid ploome

- 350 g suhkrut

- 2 suurt munavalget

- 300 ml vahukoort

- 1 sl Amaretto di Saronno likööri

- 80 g tükeldatud Amaretti küpsiseid

Vooderdage 30x20cm küpsetusvorm toidukilega. Pange ploomid 2 sl veega ja 110 g suhkruga pannile ning hautage 10 minutit, kuni need on pehmed. Laske veidi jahtuda, püreestage ning kurnake läbi sõela, et eemaldada ploominahad.

Pange ülejäänud suhkur koos 150 ml veega pannile ja lahustage see madalal kuumusel. Seejärel keetke viis minutit, et moodustuks siirup.

Vahustage munavalged kõvaks vahuks. Teises kausis vahustage vahukoor ning seejärel segage ettevaatlikult juurde liköör, ploomipüree, küpsised ja munavalgevaht.

Valage segu vormi, katke kilega ja sügavkülmutage. Võtke kapist välja vähemalt viis minutit enne serveerimist.