12 tükki

25 g pärmi, 3 dl vett, 1 sl oliiviõli, 1 tl soola, 1 dl päikesekuivatatud tomateid, 5 dl durum-nisujahu,2 dl nisujahu.

Segage ained läbi ning laske vähemalt pool tundi kerkida. Segage veel kord tainas läbi ja vormige sellest kuklid. Asetage need küpsetuspaberiga kaetud plaadile, laske kerkida. Küpsetage 250° juures 10–15 minutit.

Jõuluhõngune räim
Jõuluhõnguseid toite

20 räimefileed

Marinaad: 0,5 tl apteegitilli seemneid, 0,5 tl jahvatatud koriandrit, 0,5 tl kurkumit, 1 kaneelikoor, 5–6 nelgitera, 1 punane sibul, väike porgand, 1 tl valge veini äädikat, poole sidruni mahl, 1 dl head oliiviõli, soola.

Pange ahi 250°-ni soojenema. Poolitage fileeritud räimed piki selgroogu ja keerake rulli, nahk väljaspool. Segage marinaadiained ning soojendage aeglasel tulel 5 minutit, kuni sibul ja porgand muutuvad pehmeks. Valage marinaad räimedele ning küpsetage ülemises ahjuosas, kuni kalad pruunistuvad. Serveerige koos rukkileiva ja talvesalatiga.

Puna-valge-roheline talvesalat
Puna-valge-roheline talvesalat

Pikk kurk, väike marineeritud või hapukurk, peotäis rediseid, punane paprika, erinevaid salatilehti, peotäis külmutatud vaarikaid, tunde järgi jõhvikaid, väike punane sibul.

Kaste: oliiviõli, külmutatud punaseid sõstraid, lusikatäis mett, sutsuke valge veini äädikat, jahvatatud meresoola ja musta pipart, soovi korral purustatud küüslauguküüs.

Viilutage kurgid, redis, paprika, sibul hästi õhukeseks, rebige salat tükkideks, puistake juurde vaarikad ja jõhvikad. Kloppige kastmeained segamini ning valage salatile.

Piparkoogimaitseline juustukook vaarikatega
Piparkoogimaitseline juustukook vaarikatega

Põhi
200 g piparkooke, 50 g võid.

Purustage piparkoogid köögikombainis ning lisage sulatatud või. Pange segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (24 cm) ja küpsetage 175° juures 10 minutit.

Täidis
4 muna, 500 g Philadelphia juustu, 0,5 dl vanillimaitselist kohupiimakreemi, 1 tl vanillsuhkrut.

Vahustage täidise ained, valage vormi ning küpsetage ahju alumises osas 30–40 minutit.

Garneering
2 dl 20% hapukoort, 1 dl tuhksuhkrut, 1 dl külmutatud vaarikaid
Segage koostisosad omavahel. Kui kook on juba peaaegu jahtunud, valage garneering koogile ning tõstke see veidikeseks sügavkülma.