Perepäevaga tähistab RMK rahvusvahelist metsa-aastat. Ida-Virumaa sai toimumiskohaks valitud põhjusel, et tutvustada huvilistele karjäärialade taasmetsastamise võimalusi ning looduse taastumist rekultiveeritud alal. Et Aidu karjääris toimub praegu aktiivne põlevkivi kaevandamine, on ala tavainimestele muul ajal suletud ning perepäev ainulaadne võimalus saada põlevkivi kaevandamisest tegelik ettekujutus.

Päev algab loodusmatkadega, valida saab erinevate võimaluse vahel — alustades lühematest loodusvaatlusmatkadest ning lõpetades maasturisafari, seiklusmatkade ning pikemate bussireisidega. Proovida saab kaljuronimist ning kõrgseiklust Aidu karjääri rikastusvabriku tornis, perepäevalised on oodatud tutvuma Kohtla kaevandusmuuseumi maa-aluste käikudega.

Muuseumi õuealal on avatud puidust meisterdamise töötoad, laste mänguplats, käsitöömeistrite nurgake, kohvik ja RMK infopunkt. Tehismägedel sõitmiseks saab laenutada tõukeratast, vanas katlamajas näidatakse kino ning kohal on piltnik, kes kõigile soovijatele päevast temaatilise pildijäädvustuse kingib.

Matkad ning ekskursioonid algavad kella 10 ja 17 vahel, õhtu kulmineerub vabaõhukontserdiga Kohtla kaevanduspargis kell 18. Üles astub virtuoosne keelpillikvartett Terem Kvartett Venemaalt ning maailmakuulsaid ooperi- ja operetimeloodiaid esitavad Janne Sevtšenko, Pirjo Püvi, Andres Köster, Taimo Toomast ning Bel-Etage swingorkester Mart Sanderi juhtimisel. Terem Kvartett on tõeliselt karismaatilistest isiksustest koosnev kollektiiv, kes esitavad omapäraseid klassikatöötlusi vaid neile omasel vitaalsel, tundlikul ja humoorikal moel. Kontsert saab teoks koostöös Eesti Kontserdiga ning on ühtlasi lõppakordiks tänavusele seitsme linna muusikafestivalile.

RMK ja Eesti Kontserdi koostöös toimuvale perepäevale väljuvad tasuta eribussid Tallinnast, Tartust, Pärnust, Viljandist, Narvast ja Jõhvist, bussis tagab koha eelnev registreerimine. Narvast ja Jõhvist väljuvad täiendavad pärastlõunased bussid ka ainult kontserdile.

NB! Kindlustamaks kohta bussis, tasuta lõunat ning osavõttu sulle sobivast matkast just sulle sobival ajal registreeru aegsasti RMK kodulehel.