* Kui teil on eelolevaks hooajaks kavas suuremad ümberkujundustööd aias, on viimane aeg teha konkreetne plaan. Ka suuremate plaanide puudumisel tasuks eelseisva hooaja tegevused üksikasjalikult läbi mõelda.

* Kuu lõpupoole võib alustada toalillede väetamisega.

* Alustage seemnevarude täiendamist: vaadake üle, mis eelmisest aastast olemas ja millel säilivusaeg läbi saanud.

* Kuu teises pooles võib juba idanema panna paprika- ja baklažaani- ehk pommutaimede seemned.

* Kasvuhoonesse aga võib veebruari lõpus külvata redise, varajase porgandi ja salati seemneid. Õige aeg on siis, kui pinnas kasvuhoones paari sentimeetri sügavuselt sulanud on. Need tegelased külma ei karda, ja kui vahel peaks miinuskraadidega asi hulluks kätte minema, piisab peenarde kattelooriga katmisest. Veebruaris külvatud redist saab nautida aprillis, porgandit jaanipäeva paiku.

* Et loodusest veidi ette rutata, soetage endale mõni ajatatud potilill − nii saate värsket õiteilu nautida juba enne, kui lumi sulanud on.

* Õues kontrollige, et kõik päikeseõrnad taimed oleksid korralikult varjutuskangaga kaetud, sest veebruaripäike on arvestatavate kahjude tegemiseks juba piisavalt tugev. Ka noorte (vilja)puude tüved vajaksid päikesekaitset.

* Suure lume korral kontrollige, et selle raskus puudele ja põõsastele liiga ei teeks. Kui on vaja lund maha raputada, tehke seda võimalusel sulailmaga − nii ei saa oksad viga. Samamoodi kontrollige kasvuhoonet: ka selle plaadid ja konstruktsioon ei pruugi suurele lumehulgale vastu pidada ja võivad vajada puhastamist.

* Algust võib teha ka puude ja põõsaste lõikamisega.

* Kontrollige üle puutüved: kui neid on närimas käidud, puhastage ja katke haavad pookevahaga.

* On hea aeg vanade ja haigete puude mahavõtmiseks: veel talveunes jäätunud pinnasele ei tee langevad puutüved märkimisväärset kahju.

* Kui elate ahiküttega majas, koguge kokku kütmisel tekkiv tuhk ning visake seda marjapõõsaste ja viljapuude alla: nii sulab see lume minekuga kohe maapinda esimeseks kevadiseks väetiseks.

* Kui teeb veel tugevat külma, kuhjake roosidele ja õrnematele püsikutele enne lund peale. Kui lund pole, kasutage kuiva turvast.

* Karmide külmadega pakkuge lindudele lisaks seemnetele rasva − riputage üles rasvapalle.