(retsept on mõeldud neljale)
1 melon
250 g külmutatud metsmaasikaid (ka aedmaasikatükid sobivad)
100 g mett
8 laimist välja pigistatud mahl
kimbuke värsket münti
24 mandlit
250 g meloni- (või vanilli)jäätist

Lõigake melon pooleks ja eemaldage teelusikaga seemntega sisuosa. Seemned jätke alles. Lõigake mõlemast melonipoolest neli poolkuukujulist viilu. Kasutades hästi teravat (fileerimis)nuga, eemaldage poolkuudelt koored ja viilutage õhukeseks.

Kuumutage pannil laimimahl ja segage sinna sisse mesi. Lisage mündilehed ja meloniseemned (võib ka ilma). Laske keema tõusta ja tõstke tulelt. Jahutage täielikult maha ja pange külmikusse.
Eemaldage mandlitelt kestad, kastes need hetkeks keevasse vette. Poolitage mandlid.

Sättige taldrikule hästi õhukesed meloniviilud, maasikad ja mandlid. Valage üle mee-laimimahlaseguga ning tõmmake lusikaga jäätisest pallikesed.

Võrgutav võlujook

Mungad on algselt südamerohuna tarvitatud taimelikööre valmistanud juba sajandeid. Mungakloostrite tippsaavutus on aga šartröös. 

Selle pikka eluiga tagava joogi koostisaineid on sajandeid kloostrites saladuses hoitud ja kuulsat Chartreuse'i valmistatakse praeguseni sama retsepti järgi. 130 taimsest komponendist koosnevas retseptis on oluline, mis ajal milliseid taimi korjatakse. Magusa maitse saamiseks lisatakse mett. Täpset retsepti teadvat aga ainult kolm munka. See salapärane ja joovastav 55% alkoholisisaldusega joovastav jook on kuulsust kogunud ka oma erutava toime tõttu. Eriti hõrgu joogi saab šartröösi šampanja või vahuveiniga segades. Selleks valage 15 ml rohelist šartröösi pokaali ja ülejäänud osa täitke jahutatud vahuveiniga.