- Lillkapsas jääb ilus valge ja omandab pikantse maitse, kui keetmisel lisada paar kooritud sidruniviilu.

- Lillkapsast keetke mineraalvees, siis jäävad õisikud eriti õrnad ja maitsvad.

- Lillkapsas säilitab keetmisel ilusa valge värvuse, kui lisate 2 liitri vee kohta ½ klaasi piima või puistate keema hakkamisel sisse lusikatäie suhkrut.

- Köögivilja keetmiseks võtke võimalikult vähe vett või kasutage aurupotti.

- Rohelised herned jäävad keetmisel sama värvi, kui lisate vette väheke suhkrut.

- Toiduvalmistamisel tükeldage köögivilju võimalikult vähe.

- Kui puhastatud köögivilja ei ole võimalik kohe keeta, pange see märja rätiku alla, ärge jätke vette ligunema.

- Kõige soodsam kartuli ja köögivilja keetmise temperatuur on 75–100°.

Tähtsamate köögiviljade kuumtöötlemise aeg minutites

KöögiviliAeg 100° juuresMadalamal t°-lKokku
Aedoakaunad151530
Hiina kapsas151530
Kähar peakapsas101020
Lehtkapsas301040
Lillkapsas101020
Nuikapsas151530
Punane peakapsas101020
Rooskapsas101020
Valge peakapsas101020
Kartul101525
Lehtpeet5510
Mustjuur101020
Pastinaak5510
Porgand101020
Porrulauk10515
Seller5510
Spargel5510
Spinat5510
Söögipeet302050
Kaalikaskeemiseni1010
Kõrvitskeemiseni1010