Kuidas suhtuda rohketesse kõrvarõngastesse?

Sageli soovitatakse viletsa nägemisega inimesel torgata kõrvarõnga auk kõrvalesta pehmesse alasse, nn silmapunkti. Sellega pidavat silmanägemine paranema. Mai-Liis Toivar hoiatab, et tegelikult on mõju lühiajaline ning pikas perspektiivis sellest kasu pole.

"Mina ei soovitaks üldse kõrvu liialt läbi torgata, sest sellega kaovad väärtuslikud tsoonid ära ning hiljem ei saa inimest nende kaudu aidata."


Refleksoloogia olemus: osa peegeldab tervikut ja tervik osa

Inimese organismil on omadus peegeldada kogu oma terviklikku olemust erinevates kehapiirkondades keha pinnal: jalalabal, kämblal, kõrvas, jalas, seljal jne.

Valu - ka refleksoloogilise surve mõttes - ei ole meie vaenlane, vaid pakub inimesele alati võimaluse muutuda ja paraneda.

Inimese organismi häired peegelduvad tsoonides valusamate punktidena, naha või koe muutusena. Ravi käigus saavutatakse valusate tsoonide kadumine, millega kaasneb organismi tervenemine. Inimesel peab olema soov terveneda ning ta peab olema valmis selle nimel pingutama. Terapeudi funktsioon on inimese sisemise tervendava energia vallapäästmine tervendatava soovil temaga koostöös.