Mari Riinale meeldib kasetada erinevate tehnikate ja meterjalidega ning seda, mis ja kuidas katsetuste tulemusel sündis, jagab ta meelsasti ka teistega.

Särk nr 1 - Moonike

Vaja läheb:
- ühevärvilist särki
- vuaali või mõnda teist õhulist kangast lilleõie jaoks
- paela
- nööpi
- õmblusmasinat

Esmalt pane nööpnõeltega pael paika nii, et moodustuks vars ja kaks lehekest. Pael võiks olla lõdvalt, siis jääb ta särgile looklevalt. Pael kinnita särgile õmblusmasinaga õmmeldes, mina kasutasin sik-sak õmblust.

Vuaalkangast lõika umbes 15 cm läbimõõduga ketas, mille ääred sulata küünla kohal kergelt ära - et need hiljem narmendama ei hakkaks. Seejärel voldi ketas kergelt kokku, et tekiks mooniõis. Õis õmble musta nööbi abil särgi külge. Et suur õis äärtest liigselt laperdama ei jääks, võib selle mõnest kohast kergelt kinni nõeluda.

Lisasin lehtede liitekohta veel ühe üksiku heegeldatud motiivi, mille leidsin paelakarbist. Kinntasin selle väikse punase lilleõielise nööbi abil.

Kõige rohkem pool tundi ja uue näoga särk ongi valmis.

Särk nr 2 - Suur süda

Vaja läheb särki, punast kangast, paela ja õmblusmasinat.

Lõika punasest kangast süda.Kinnita see nööpnõeltega ümberpööratud särgi külge ja õmble kinni. Keera särk õigetpidi ja tee diagonaalis südame laiuselt mõned õmblused. Õmbluste vahed lõika lahti. Ettevaatust - ärge vigastaga kääridega alumist punast kangast! Kuna minu särk on natuke paksemast trikotaažist, sai pärast lahtilõikamist selgeks, et lõigete servad ei tõmba "krussi" nagu võiks. Sestap lõikasin roosasid ribasid kitsamaks, et punane süda paremini esile tuleks. Lõpetuseks jääb veel süda paelaga äärestada, paelaotsad lipsuks siduda ja ongi valmis!

Särk nr 3 - Tere kass

Otsi pilt ja õmble see särgile.

Mina sain Hello Kitty pildi ühelt särgikult, millele triikimisel auk sisse oli sulanud. Lisasin pildi alla valget loorikangast ja punast vuaali. Õmblesin ilupistega need kõik särgi külge. Lipsu tegin mustast pehmest loorikangast, kinnitasin selle nööbi abil. Lisasin ka ühe pealetriigitava südame. Kui aega ja viitsimist on, võib lisada ka pärleid, litreid jm.