Laua valmistamiseks saagige mööbliplaadist soovitud mõõtudega tükid ning ühendage PVA-liimi ja kruvidega. Jälgige, et kasti nurgad jääksid täisnurkseks ja lihvige nurgad. Põhi ja lauaplaat toetuvad kasti siseseinte külge kruvitud liistudele.
Kast-laud on nii lauake kui ka panipaik.

Katmiseks on kasutatud 2250 × 600 cm riidetükki. Kokkuõmblemisel jälgige, et õmlus jääks kasti nurga juurde. Riie peab olema hästi pingul, ja kui esimesel katsel ei õnnestu, tehke uus õmblus. Katteriide võib kokku õmmelda ka tükkidest (nt vanad teksapüksid). Riide ülemine ja alumine serv kinnitage kasti sisse klambripüstoliga. Ülemised liistud kruvige nii, et need kataksid sissepööratud riide serva.

Plaat on värvitud, keskele võib puurida ava, mille abil saab plaati tõsta. Pärast ava puurimist võib lauaplaadi ka kaheks saagida (ava keskelt) – see võimaldab kast-laua sisemust paremini kasutada, ilma et peaks lauaplaati täielikult tühjaks tegema.
Laua sisemusse on tehtud ruumijagajad esemete paigutamiseks.

Kastile on alla kruvitud mööblirattad ning kasti sisse võib kavandada ühe külgseina pooles ulatuses üleulatuva ääreliistuga riiulid, kohad pudelitele jm. Kast-laud mahutab väiksemale seltskonnale kõik vajaliku kohvi ja jookide nautimiseks. Samuti võib laua kujundada ka ajakirjade panipaigaks.