Kirjanduses on andmeid, et rabarberijuurtega saab lõnga kollaseks värvida. Tõsi, taimevars ise värvi ei anna, aga kui nad viie-kuue kaupa kimpu siduda, saab kauni lillekujulise mustri. Kui rabarberit parasjagu käepärast ei ole, võib need asendada ka takjavartega.

Kujundite tegemiseks sobib ka pooleks lõigatud õun või seen. Trükkimist võib proovida ka vereurmarohu juurtega. Selleks tõmmake taim maa seest välja, puhastage mullast, lõigake ots ära, oodake paar hetke, kuni vedelik välja immitseb. Kui kogu värv ära kasutatud, lõigake ära väike ratas ning saab uuesti trükkima asuda.

Kangale trükkimiseks kasutage spetsiaalseid värve, mida saab osta hobipoodidest. Värvid püsivad suletuna pikka aega, ning kui majas on väikesi lapsi, saab neid värve kasutada ka riietele tekkinud plekkide varjamiseks. Värvid on veekindlad ja püsivad kangal hästi ning esemeid saab pesta masinas.

Paberil harjutamiseks sobivad ka vesi- või guaššvärvid, hiljem saab trükitud kujundeid kasutada kaartide meisterdamisel. Oluline on, et kangas, millele trükkima hakkate, on triigitud ning lauale asetatud ilma kortsudeta. Samuti peaks aluspind olema ühtlane ja kindel, et kujutis jääks korrektne.