Et vaevusi natukene vähendada, õmmelge kergelt masseeriv padi, mis on täidetud kastanimunade ja tammetõrudega. Praegu on veel viimane aeg kastanite ja tammede alt nende vilju otsida. Ehk on suures tammeistutamise aktsioonis jäänud mõned tõrud korjamata ning jagub ka padja sisse.


Materjal: tammetõrud, kastanimunad, vana villane ese, juhul kui pole tahtmist ise padjale ümbrist kududa. Aga kui soovite ise kududa, leidke lõngakorvist sobilikud lõngad ning kangast sisemise katte õmblemiseks, samuti nõel ja niit.

Esmalt õmmelge padjale vooder ning täitke need tõrude ja kastanimunadega. Nii ei määri padja pealiskatet ning vajadusel saab ka sisu kergesti
vahetada. Juhul kui koduses tagavaras on mõni liigne padjapüür, võib selle käiku võtta – nii ei pea voodri õmblemisega enam vaeva nägema. Kõige lihtsam on teha nelinurkne või ristkülikukujuline kate, selleks õmmelge töö
pahemalt poolt neli külge kokku, jätke umbes 10 cm laiune riba õmblemata, sealt saab padja täita tõrude ja munadega. Kui voodriks on väga hargnev materjal, õmmelge servad siksakpistega üle. Pöörake parem pool peale.
Täitke vooder kogutud loodusandidega ning õmmelge jäetud ava käsitsi kinni.