Abiks on ehk see, kui teete algul plaane, mida kõik eeloleva jõuluaja jooksul teha tahate ja panete selle kava ka paberile.

Kõigepealt mõelge välja tööd ja toimetused, mis varem saab ära teha. Selleks on näiteks kodutööd, kingituste valimine, meisterdamine ja pakkimine. Samas saab näiteks ka tüütuna tunduva kodu koristamise muuta mänguliseks kogu pere ühisettevõtmiseks. lapsed löövad siin rõõmuga kaasa, kui teavad, et päkapikud akna taga piiluvad.

Ka peolaua ettevalmistusi ei maksa jätta viimasele minutile. Jõululaupäeval on märksa lihtsam, kui kõik vajalikud toiduained on varutud, keldrist kartulid ja hoidistepurgid üles toodud, lauanõud ja küünlad juba valmis pandud.

Varem saab valmis teha ka mõned toidud – süldid, pasteedi, keeksi ja muidugi piparkoogid. Ka külmad suupisted säilivad külmkapis mitu päeva.
Advendipühapäevad on ideaalsed looduses käimiseks. Jõulukombestikku kuulub ka esivanemate haudade külastamine ja sealgi advendiküünalde süütamine.

Järgmisel nädalal on aeg välja valida ja posti panna jõulukaardid neile, kellest tõeliselt lugu peate. Samuti võib mõelda, kas kuuseehted vajavad tänavu täiendust, sest õige varsti võibki juba kuuse tuppa tuua.