Hiljem on hea neid eri tööde juures kasutada, olgu siis kleidiserva kaunistamiseks või pluusi kraenurga esiletõstmiseks.

Pärlivann pidavat ju ka kõikide murede vastu aitama, mis siis imestada, et ohtrate pärlitega kaunistatud riideese teeb tuju heaks.

Et töö ladusalt läheks, on pärlite kinnitamiseks vajalik peenikese silmaga nõel ja nii tasub ka poest küsida pärlinõela. Niit peab olema tugev ning aeg-ajalt on soovitatav teha sõlm töö pahemal poolel. Seda juhuks, kui niit siiski kogemata peaks katkema – siis ei lähe kogu vaev raisku.

Pärlid võib kinnitada ükshaaval, aga need võib lükkida ka niidile ning siis pärliniidi kangale õmmelda. Kui otsustate viimase töömeetodi kasuks, on kaval kasutada vanu kaelakeesid – see vähendab tööd, sest keegi on helmed juba niidile ajanud ja jääb vaid kee kangale kinnistada. Pikki torukujulisi pärleid on hea kasutada töö ääristamiseks.

Pärlid, litrid ja helmed on kaval enne kangaribale õmmelda ning sellega riidele kinnitada. Sellist tikitud riba saab edaspidi kasutada ka mõnel teisel esemel. Kangariba võib olla riideeseme materjalist, aga ei pea olema. Samet, siid ja pits aitavad pärlitel veelgi enam esile tulla.

Töös eri suuruse ja kujuga pärleid ning helmeid kasutades on tark need eraldi taldrikutele valada. Sealt on neid mugav nõelale võtta ning nad ei lähe segamini, sest pärast töö valmimist ei jaksaks keegi allesjäänud pärleid ükshaaval sorteerima hakata.

Kui mustri joonistamine hästi välja ei tule, sobib kasutada mustrilist kangast, kus mustri kontuurid võib pärlitega ääristada.

Pärlite õmblemine ei ole keeruline, kuid pisut aega tuleb siiski varuda.