TEE ISE: Peo tõmbenumber - arbuusimahl otse arbuusist

Foto: Ilmar Saabas

Arbuus ei maitse mitte ainult tigudele, vaid see on lahe vili, mida pidudel janukustutuseks pakkuda. Kuidas seda aga süüa niimoodi, et käed ei kleepuks?

Väga lihtne, tuleb teha arbuusimahla ja pakkuda seda otse arbuusist, kasutades selleks kraani, mida saab arbuusile külge keerata.

Selliseid keeratavaid kraane müüvad välismaa veebipoed, aga meie kauplustest võib leida kraaniga purke, millelt saab kraani ära kruvida.

Repro


Kui kraan on olemas, tuleks arbuusil põhi natukene lamedamaks lõigata, et ta laual püsti püsiks. Seejärel lõika ära arbuusi ülemine osa ja pane kõrvale, sellest saab pärast arbuusivaadile kaane. Nüüd võta viljasisu välja ja pressi see mahlaks.


Tühja arbuusikesta allaäärde puuri või lõika auk ning keera kraan külge. Kalla arbuusimahl koos mineraalveega tühja arbuusi, pane kaas peale ja serveeri! Täiskasvanutele mõeldud pidudel võib arbuusimahla sisse ka natuke alkoholi lisada.

Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare