Malendid on valmistatud viiekihilisest vineerist. Nende tegemiseks tõmmake joonlaua ja pliiatsiga suurele paberilehele alusjoon ning sellega risti vertikaaljoon. Kujundage malendi üks pool ja lõigake välja kuni vertikaaljooneni. Seejärel murdke paber mööda vertikaali kokku, joonistage ka teine pool ja lõigake välja.

Vineerist malenupud vajavad püstiseismiseks aluseid.


Saadud šabloone kasutage kujundite vineerile kandmiseks. Niiviisi ei saa toimida muidugi ratsu figuuri puhul.

Saagige kujundid tikksaega välja ning viimistlege servad. Kui olete osav ja saete täpselt, võite kujundite alumised osad valmistada nii, et neid saab eraldada – siis on malendeid lihtsam talvekorteris säilitada, sest võtavad vähem ruumi. Kui figuurid jäävad ühte tükki, liimige alumised osad kujundite külge. Viimistlege malendid peitsi või värviga ning katke veekindla lakiga.

Kabenupud on samuti valmistatud paksust vineerist ning nende läbimõõdu arvestab iga tegija vastavalt soovile. Joonistage kontuur sirkliga vineerile, saagige tikksaega välja ja töödelge servad. Figuuri keskele puurige suured avad, siis on neid lihtsam mänguhoos haarata ning hiljem hoidikule lükkida.

Kabenuppude hoidikud väldivad nende kaotsiminekut.

Doominot võib mängida nii väljas kui ka ruumis põrandal. Niiviisi muutub doomino ühtlasi liikumismänguks.

Doominokividele puurige avad, keskjoont märkiv soon saagige ketassaega. Figuuride hoidmiseks ehitage kast, kuhu doominokivid täpselt ära mahuvad – siis on alati teada, et kõik on alles.

Vineerist doominonupud.

Mängimiseks tuleb maha märkida ruudustik. Kui aga õues on kahevärviline kivisillutis, on male- või kabelaud omast käest olemas.

Piltidel olevaid komplekte valmistasid Haapsalu Viigi kooli õpilased.