Tänapäeva inimese kiire elu eeldabki kiiret ja mugavat tervisekontrolli. Pikad järjekorrad arsti juurde pääsemiseks lihtsalt ei mahu tänapäeva inimese ellu. See ongi üks põhjustest, miks on Lääne-Tallinna keskhaigla hakanud pakkuma Minu Tervise nimelisi terviseuuringute pakette, mis koosnevad kiiresti ja mugavalt tehtavatest labori- ja muudest uuringutest ning erialaspetsialisti konsultatsioonist.

„Järjest enam liiguvad haiglad ja eriarstikeskused selles suunas, et teha patsiendi mure oma tervise pärast võimalikult lihtsasti lahendatavaks,” põhjendas Lääne-Tallinna keskhaigla labori juhataja ja Minu Tervise projektijuht Helen Uibopuu vajadust terviseuuringute pakettide järele.

„Inimlikust aspektist on oma sümptomite guugeldamine täiesti mõistetav. Iga murega perearsti juurde minna ei taheta, pealegi ei saa kindel olla, kas perearst teekski kõiki soovitud uuringuid. Sageli loeb temagi raha,” nentis ta. Ent kui tervis teeb muret, vajab inimene labori juhataja sõnul eelkõige kindlustunnet, et kõik on korras, või vähemalt selget teadmist, et tuleb hakata ravima või oma eluviisis muudatusi tegema.

Võtmesõnaks varajane avastamine

Helen Uibopuu sõnul jätavad inimesed arsti juurde mineku sageli viimasele minutile. „Arsti juurde minnakse või satutakse enamasti siis, kui inimene ise tunneb, et tal on midagi viga ehk haiguse sümptomid on juba avaldunud. Regulaarselt tehtavate uuringutega oleks võimalik paljusid tervisehädasid ära hoida, sest risk haigestuda avastatakse varakult,” märkis ta.

Minu Tervise valikus on praegu kolm terviseuuringute paketti – südame-veresoonkonnahaiguste, kehakaalust tingitud probleemide ja vähiriski hindamiseks. Paketid sisaldavad labori- ja muid uuringuid ning spetsialisti konsultatsiooni, millest viimane on vajalik eelkõige selleks, et uuringute tulemusi inimese jaoks lahti seletada.

„Pakettide puhul on suureks plussiks see, et oleme täpselt ära kirjeldanud, milliseid uuringuid ja teenuseid paketi tellinud inimene saab ja kui palju see talle maksma läheb,” selgitas LTKH labori juhataja pakettide eeliseid. „Seevastu arsti juurde minnes ei oska inimene kunagi ette näha, milliseid uuringuid arst teha laseb ja kui suur number patsiendile hiljem arve pealt vastu vaatab.”

Minu Tervise pakettide tugevuseks on seegi, et pakettide tellimine on kiire ja mugav. Alates paketi tellimisest võib proove andma minna juba järgmise kolme tööpäeva jooksul. Mõni päev pärast proovide andmist selguvad uuringute tulemused ning patsienti oodatakse arsti või nõustaja konsultatsioonile tulemustega tutvuma. Paketi tellinu saab tulemuste kohta kaasa ka informatiivse raporti, mida vajadusel iseseisvalt põhjalikumalt uurida või mida näidata pere- või eriarstile, kui tulemused tekitavad muret.

Kasulik nii era- kui ka ärikliendile

Lisaks sellele, et Minu Tervise paketid on hõlpsasti kättesaadavad eraisikutele, saavad pakette tellida ka ettevõtted, kel on huvi ja võimalus korraldada oma töötajatele või klientidele kerge vaevaga terviseuuringuid. Mängureeglid jäävad seejuures samaks: uuringute tegemine ja kogu sellega kaasnev protsess on kiire, lihtne ja mugav ning tulemused inimeste jaoks põhjalikult kirjeldatud ja lahti seletatud.

„Kuigi Minu Tervis on meie jaoks võrdlemisi uus asi, on meie meeskonnal Lääne-Tallinna keskhaiglas kogemusi piisavalt, et olla koostööpartnerina paindlik ja vastutulelik,” sõnas haigla laborit juhtiv Uibopuu. „Näeme, et see on eriti oluline äriklientide puhul, kellest igaühel on väga konkreetsed soovid ja vajadused. Ühelt poolt kogemus ning teiselt poolt värske entusiasm ja ind aitavad meil loodetavasti selle projektiga veel pikalt jätkata.”

Vaata lisaks veebilehte minutervis.eu.

Jaga
Kommentaarid